En DJ kan for alvor sætte gang i festen som ingen anden kan finde ud af det. De fleste af os har formentligt oplevet en DJ fyre den af foran sin DJ pult før eller siden. Det er måske i ens ungdoms år eller lignende eller måske er det for nyligt at man har oplevet en af disse slags musiske kunstnere give den gas på scenen. En DJ skiller sig lidt ud fra de mange andre genre indenfor musik-verdnen og det er da nok også den nyeste form for musik som først er blevet ubredt gennem de sidste 40-50 år. Hvis man går endnu længere tilbage i tiden var der ingen der havde begreb om hvad disse to bogstaver D-J ville komme til at symbolisere og stå for.

DJEn DJ står som regel bag sin pult og scratcher løs på forskellige plader for at få den ønskede melodi frem. Det er de færreste DJs der ikke laver det på denne måde, nogle DJs står også og laver playback men dette er som nævnt kun de færreste og de fleste DJs med respekt for sig selv i dag har styr på det de laver og laver sågar deres egne numre. Nogle af vore tids største musikere er faktisk DJs og der er nok mange der vil kunne nikke genkendende til navne som Avicii, der desværre gik bort for et års tid siden, Calvin Harris og andre store navne som David Guetta der oprindeligt er fra Frankrig. Det der kendetegner DJs når de først går på scenen er at de altid kan få stemningen til at gå helt op til kogepunktet og det er derfor altid værd at give den ekstra gas når først DJen har lagt stemningen for resten af festen og hvordan denne skal se ud og føles.

Hvorfor hyre en DJ?

Hvis man har unge til sin fest, og kun uge til sin fest så er det altid en oplagt mulighed at få en DJ ud til at komme og styre showet. Og styre showet er netop hvad de fleste DJs vælger at gøre for når først at lysene er blevet dæmpet så kan man som arrangør roligt trække sig tilbage og overlade hele showet til denne musikkunstner, for det er nemlig mange af DJs der har sit eget lysshow med foruden kun at stå for underholdningen til ørene. Man får altså omdannet sin fest til et slags diskotek og her er der sat scenen for at alle gæsterne får sig en overordentlig fest, som kun kan blive bedre og bedre!